Tiada Imej

Program Perkongsian Kejayaan Bersama Senior 2015

Majlis forum berkenaan rahsia kejayaan SPM 2015 yang dikongsikan oleh pelajar SPM 2015 iaitu saudara Muhammad Nur Fikri Bin Morad, saudara Syaffiq Azizi Bin Suhaimi dan Mohamad Zabidi Bin Abd Muain.

Baca lagi:Program...

Perpisahan En Halmi Bin Miswan

Majlis perpisahan En Halmi Bin Miswan, guru Kimia yang bertukar ke Pejabat Pelajaran Daerah Batang Padang.

Baca lagi:Perpisahan...

Majlis Pengumuman Keputusan SPM 2015

 

Baca lagi:Majlis...

Majlis Penyerahan Watikah Perlantikan Pengawas, Pengawas PSS, PRS dan MKT

Majlis Penyerahan Watikah Perlantikan Pengawas, Pengawas PSS, Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) dan Badan Majlis Ketua Tingkatan (MKT) telah diadakan pada pagi Jumaat, 5 Februari 2016. Majlis ini bermatlamat untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar yang telah dilantik sebagai pemimpin pelajar dan sebagai satu simbol bahawa amanah telah diberikan kepada mereka agar mereka melakukan tugas dengan baik. Majlis telah berlangsung seawal 7.20 pagi dan berakhir pada 9.00 pagi.

Baca lagi:Majlis...

Majlis Perasmian Susur Bestari

Majlis Perasmian Susur Bestari yang telah disempurnakan oleh YB. Dato' Seri Ong Ka Chuan, Ahli Parlimen Tanjung Malim merangkap Menteri MITI 2 pada 29 Januari 2016

Baca lagi:Majlis...

Kejohanan Merentas Desa SMK Felda Besout 2016

Pada 20 Januari yang lepas pihak sekolah telah mengadakan Kejohanan Merentas Desa 2016 . Acara ini bermula pada pukul 2.30petang. Seluruh pelajar SMK Felda Besout bersemangat menyertai acara ini. Objektif  acara ini diadakan adalah untuk meningkatkan kecergasan jasmani, membentuk sahsiah jati diri, displin dan nilai murni di samping melahirkan semangat kesukanan dalam kalangan pelajar. Secara tidak langsung pihak sekolah dapat mengenal pasti bakat pelajar SMK Felda Besout. Acara ini telah dibahgikan kepada 6 bahagian  iaitu L18 (lelaki bawah 18 tahun), L15 (lelaki 15 tahun), L14 (lelaki 14 tahun ke bawah), P18 (peremuan bawah 18 tahun), P15 (perempuan 15 tahun) dan P14 (perempuan 14 tahun ke bawah). Rumah Hijau telah dinobatkan sebagai johan keseluruhan dalan acara ini dengan mengutip jumlah mata tertinggi.

Baca lagi:Kejohanan...

Majlis Pelancaran Sekolah Penyayang, 3S & Jejak 100

Pada 15 Januari 2016, pihak Bimbingan dan Kaunseling telah mengadakan Majlis Pelancaran Program 3S dan Jejak 100. 3S ialah Senyum, Salam dan Sapa. Para pelajar seharusnya mempraktikkan amalan 3S ini dalam kehidupan seharian. Manakala Program Jejak 100 pula merupakan langkah untuk menarik minat pelajar yang kerap ponteng untuk kembali ke sekolah. Semoga usaha ini terus berkekalan dan mencapai matlamat yang diingini. 

Baca lagi:Majlis...

Friday the 23rd. Copyright © 2015 http://www.smkbesout.edu.my/ All Rights Reserved. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins